fbpx

【香港】銅鑼灣隱世日本居酒屋~ 任飲清酒+即切藍鰭吞拿魚!

5 月 20, 2022 | 灣仔 / 銅鑼灣 / 大坑, 香港, 美食

☉ 瀏覽次數 : 3161

疫情下冇得去旅行,係咪好掛住日本呢~ 呢間位於銅鑼灣嘅親民居酒屋—花宵Hanayoi 就啱晒你喇!花宵主打日本居酒屋料理,全日不設交枱時段。刺身、壽司、串燒、時令海鮮就當然唔少得啦~ 但最特別嘅就係佢哋嘅原條吞拿魚盛宴!

花宵都不惜工本由日本即日空運原條最高級藍鰭吞拿魚吞拿魚到港,仲會即場「本鮪席前解體」!即切藍鰭吞拿魚保證新鮮!

*暫定每個月有2-4次的即場「本鮪席前解體」環節,亦須預指定人數才能開席,日子及詳情請致電花宵查詢




吞拿魚盛宴包括「原條本鮪三點」(大拖羅、中拖羅、赤身) /「火炙吞拿魚壽司」

矜貴珍稀「櫻花木煙燻本鮪顎」(吞拿魚下巴) / 「辛辣吞拿魚牛油果他他」

櫻花蝦多士融合香港+日本味道超正!

吞拿魚盛宴仲包括指定清酒及汽水任飲!CP值超高!

鍾意食吞拿魚嘅你快啲去試吓喇!

 

花宵Hanayoi

店舖地址:銅鑼灣登龍街28號永光中心11樓

營業時間:星期二至星期日 下午12時至晚上10時

聯絡電話:3619 1134

*以上資訊只供參考,如有任何變化或更改均以現場情況或商戶決定為準*

Klook.com
X