fbpx

【香港】英國人氣炸魚薯條專門店登陸尖沙咀!原條鮮炸40cm鱈魚柳/炸司華力腸!

8 月 29, 2022 | 尖沙咀 / 佐敦 / 油麻地, 香港, 美食

☉ 瀏覽次數 : 1327

英國人氣炸魚店「The Chippy」近日登陸尖沙咀!尖沙咀 The Chippy 餐館內,更還原英國傳統餐館的佈置,展示了主廚 Barnett 家族歷史和英女皇勳章,以及他的私人珍藏包括各款知名球星如碧咸、美斯、尼馬等親筆簽名球衣,獨特英式文化融入在每一角落,讓人置身於英國本地,給客人帶非一般的英式炸魚薯條體驗。

以鮮運的北大西洋鱈魚柳製作正宗炸魚,魚柳長達40cm,配上厚切薯條與經典「青豆醬」,味道唔係咁適合香港人口味,可以一試~建議大家都係揀番沙律醬就最正!

仲有炸司華力腸、英國熱狗腸(偏紅色),口感炸至外脆內軟非常特別。




樽裝海鮮都值得一試,包括蛤蜊、青口。

大家都可以試埋玻璃樽裝嘅醃製蛋、醃製洋蔥、醃製小黃瓜,中和番炸魚柳嘅油膩感。

四款英式經典汽水,是英國人童年記憶中的味道,可以說得上是他們兒時口味的代表,永恆中的經典代表。

 

The Chippy
地址:尖沙咀加連威老道46-48號地下美食坊
營業時間:11:30 – 21:30

*以上資訊只供參考,如有任何變化或更改均以現場情況或商戶決定為準*

Klook.com
X