fbpx

【日本】5千日圓咖喱麵包!超人氣破萬銷量金賞咖哩麵包!

3 月 21, 2022 | 日本, 美食

☉ 瀏覽次數 : 801

人口只有5千幾人嘅地方麵包店竟然獲得咗東日本咖哩麵包金賞,造成人氣話題嘅「小麦の奴隷」,係出自日本企業鬼才堀江貴文嘅企劃。揀喺擁有豐富資源嘅北海道大樹町活化嘅品牌。呢款咖哩麵包唔洗三個月成績就破萬銷量。

作為新地方嘅活化型品牌「小麥的奴隸」由開始就已經相當愛受矚目,當中招牌名物咖哩麵包,因加入大量出自在地農場嘅馬鈴薯同嚴選食材,不僅短時間內賣出破萬個嘅好成績,仲獲頒本年度金賞殊榮,讓人吃了還想再吃,美味到甘願成為「小麥的奴隸」!

與一般外層採用細麵包粉製作嘅咖哩麵包唔同,表面以大粒嘅麵包丁來包裹打造出最酥脆嘅口感,另外亦將普遍使用嘅平價油改成較不會吸油嘅知名品牌,一啖咬落去就快要爆出嘅飽滿咖哩餡,聽講食過包你會完全顛覆對咖哩麵包嘅想像!

運氣好嘅話,有機會品嘗到會拉絲嘅芝士或係其他進化版本,仲有同大阪名店合作嘅十勝A5和牛咖哩麵包,和牛口味每日都有數量限定,每個售5,000日圓,!

小麦の奴隷
北海道広尾郡大樹町西本通26




*以上資訊只供參考,如有任何變化或更改均以現場情況或商戶決定為準*

Klook.com
X